Etape de tratament

Prima vizita la medicul ortodont

La prima vizita se face o examinare generala a pacientului urmata de o amprenta dentara. Pacientul primeste o recomandare pentru efectuarea unui dosar complet cu radiografii si poze, necesare realizarii planului de tratament. In cea de a doua etapa si poate cea mai importanta are loc discutia planului de tratament si alegerea unei solutii de tratament ce corespunde cel mai bine cu necesitatile fiecarui pacient precum si posibile solutii financiare.

LUCRAM PE BAZA UNUI PLAN DE TRATAMENT PE CARE IL STABILIM SI DISCUTAM IMPREUNA CU DUMNEAVOASTRA SI INCA DE LA INCEPUT VA PREZENTAM COSTUL COMPLET AL INTREGULUI TRATAMENT
Aplicarea aparatului dentar

In urmatoarea sedinta se realizeaza o igienizare completa si realizarea tuturor tratamentelor dentare necesare, inclusiv extractii dentare daca este cazul.
Urmeaza  aplicarea aparatului ortodontic, care poate fi mobil, mobilizabil sau fix urmat de controalele periodice (la 3-4 saptamani) in care au loc  activari si ajutari lunare. Se recomanda ca odata la 3-4 luni sa se realizeze o sedinta de profilaxie pentru mentinerea unei igiene orale perfecte.

Pentru un tratament reusit este foarte important ca pacientul sa respecte foarte atent toate indicațiile medicului ortodont pe tot parcursul tratamentului.
Indepartarea aparatului dentar si contentia

Odată ce rezultatul final a fost atins, aparatul dentar  se îndepărtează. Se reiau amprente dentare pentru modelele de final și se realizeaza unui nou dosar, ce ne arată situatia actuală. Urmează o perioadă de contenţie (de stabilizare a rezultatului final) în care este obligatorie purtarea unor aparate de contenţie. De regulă acestea sunt fire subțiri, invizibile, ce se lipesc în spatele incisivilor, sau gutiere transparente speciale care se mulează pe dinți și vor fi purtate în general noaptea. Pentru menținerea rezultatelor obținute, contenția trebuie purtată conform indicațiilor medicului ortodont.

Share this Post

adminEtape de tratament